Resespel

Resespel för vuxna och barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Letar du efter ett sätt att underhålla dina barn under långa bilresor? Vill du ha några bra spel som även är roliga för vuxna? Då är den här artikeln perfekt! I denna artikel listar jag de fem resespel jag tycker är i topp.

1. Othello resespel

Othello resespel
Jag har letat efter de bästa resespelen och kommer alltid tillbaka till Othello. Det är väldigt roligt och det behövs ingen annan utrustning än det som finns i boxen.. Det finns två sätt att spela: ni kan spela som partners, där den ena spelaren försöker återskapa motståndarens mönster, eller så kan ni spela mot varandra och försöka färglägga så många rutor som möjligt. Spela ensam eller tillsammans med familjen!

2. Backgammon

Backgammon
Backgammon är ett av de äldsta brädspelen i världen och tros ha sitt ursprung i Iran omkring 600 f.Kr. Det är ett spel för två spelare och spelas på ett bräde med 24 triangulära ytor som kallas punkter. Målet med spelet är att flytta alla dina pjäser runt på brädet och ta bort dem innan din motståndare gör det – då har du vunnit! Backgammon kan spelas nästan var som helst, och det är perfekt för långa resor eller om ni sitter på en flygplats och väntar på ert flyg.

3. Alfapet resespel

Alfapet resespel
Ett av de mest populära resespelet är Alfapet. Det är perfekt för vuxna och barn och kan precis som alla spel i denna lista spelas nästan var som helst. Spelet är lätt att lära sig och kan spelas med två eller flera spelare. Målet med spelet är att få poäng genom att skapa ord med hjälp av brickor med bokstavsvärden. Du kan spela Alfapet på ett bräde, eller till och med på ett papper om du reser lätt vilket gör det till en stark kandidat på denna lista!

4. Cluedo resespel

Cluedo resespel
Cluedo är ett av de resespel som de flesta vuxna minns från sin barndom och är ett perfekt spel för alla åldrar. Du behöver minst tre spelare för att spela. Spelet har också en spelare som agerar detektiv, som ansvarar för att ställa frågor och lösa mysteriet.

5. Monopol resespel

Monopol resespel
Monopol är ett perfekt spel att spela om du reser med någon eller om du reser ensam. Målet med spelet är att samla in pengar, handla med fastigheter, bygga hus och hotell och ta andras pengar samtidigt som du undviker att gå i konkurs. Om du letar efter en mer portabel version av Monopol kan den här versionen som har utformats för resor vara perfekt för dig. Denna versionen kan spelas med antingen tre eller fyra spelare, vilket gör den perfekt för alla åldrar!

Det jag gillar med resespel är att de är perfekta för alla tillfällen, oavsett om det är en lång bilresa eller en flygresa. Om du letar efter de bästa resespel som finns, borde de här fem spelen vara perfekta! Ingen annan utrustning behövs och de kan spelas ensamma eller tillsammans med andra för att hålla dig underhållen under resan. Vilka av dessa har du provat? Låt oss veta i kommentarerna nedan om den här artikeln var till hjälp!

Spelar du ofta spel med dina barn även när du är hemma, då kan du även titta in våra tips för de bästa brädspelen för barn!

Leave a Comment

Your email address will not be published.