brädspel för barn

Bästa brädspelen för barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Har ni fått nytillskott i familjen och oroar er för när ni ska hinna ha tid med era brädspelskvällar? Faktum är att det även finns brädspel för barn vilket såklart inte kommer som en överraskning då ni sannolikt spelat bra många brädspel när ni var små. Faktum är att de flesta säkerligen spelade som mest brädspel när de var barn, särskilt om hobbyn inte följde med dem i vuxen ålder. I dagens artikel tänker jag att vi listar de bästa nya och gamla brädspelen som passar för barn.

Familjespel brädspel

Även om mina favoritbrädspel är något för komplexa för barn att ta till sig så finns det en uppsjö av roliga brädspel för hela familjen, och det har även blivit allt vanligare att mer komplicerade brädspel görs om som förenklade varianter för att passa hela familjen. Detta är perfekt för brädspelsfantaster som har barn som tycker om att spela brädspel och ni vill få in dem på mer komplexa brädspel framöver. Ett av mina favoritspel när jag kom in i hobbyn var Ticket to Ride och det har kommit i en barnvariant som heter Ticket to Ride – First Journey. Är det så att du har ett barn som kanske blivit lite äldre och kan ta sig an lite mer komplexa spel har jag också ett inlägg om brädspel för två spelare där jag tipsar om mina favoritspel att spela när man inte har en större grupp.

Roligaste brädspelen och sällskapsspelen för barn

 

1. Tjuv och Polis

Tjuv och polis brädspel

 

2. Jenga

Jenga brädspel

 

3. Ticket to Ride: First Journey

Ticket to ride: first journey brädspel

 

4. Den Försvunna Diamanten

Den försvunna diamanten brädspel

 

5. Monopol

Monopol brädspel

När är det lämpligt att börja spela brädspel med barn?

Detta är en fråga jag får ibland när jag pratat med brädspelsintresserade föräldrar. Jag skulle inte säga att det finns någon regel för när det passar och det är såklart väldigt individuellt. Vissa börjar spela sällskapsspel med sina barn när de är så små som tre år medan andra väntar till barnen är närmare fyra eller fem år. Jag skulle säga att svaret på denna fråga är att ni nog vet bäst själva när det är läge att introducera barnen för brädspel. Det skadar såklart inte att testa. Barn introduceras ofta tidigt till pussel så där kan det också vara bra att börja och sedan smyga in ett enklare brädspel då och då.

Leave a Comment

Your email address will not be published.