Drickspel brädspel

Drickspel och brädspel – vilken kombo!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Detta inlägg fokuserar på de vuxna besökare av denna sajt. Precis som mig har du säkert suttit på en förfest och fått tanken att det vore kul att spela brädspel. Även om det inte är något fel med att ta en öl samtidigt som ni njuter av ett brädspel en fredagskväll så finns det vissa spel som passar lite extra bra på festen. I denna artikel kommer vi att ranka de absolut bästa av dessa!

Vad är ett drickspels brädspel?

Jag skulle inte säga att drickandet behöver vara en del av själva spelet, men det finns en hel del spel som funkar extra bra under en förfest i kombination med valfri dryck. Min åsikt är att det är ett spel som av spelets natur bringar mycket skratt och tillfällen att dricka, det är alltså spel som ska gå rätt snabbt och inte innehålla långa stunder där varje spelare sitter och funderar över nästa avgörande drag som det kan vara i strategispel.

Varför drickspels brädspel?

Under många fester jag själv har varit på är det vanligt att man spelar ett klassiskt drickspel såsom Ring of Fire med en enkel kortlek. Dessa kan vara väldigt underhållande men ibland är man ute efter ett mer gediget spel där det inte enbart handlar om att ge ut klunkar till sina kompisar.

Topplista Drickspels brädspel

 

1. Cards Against Humanity

Cards against the humanity brädspel

Cards against humanity skulle jag säga är det klassiska brädspelet som funkar perfekt som drickspel, och det är nog det första i denna lista som jag stötte på för många år sedan. Spelet spelas i rundor där varje runda har en domare. Denna domare lägger ut ett kort med en mening, bara det att meningen har en eller flera ord borttagna. De övriga spelarna har sedan ett antal kort på handen innehållande ett ord och ska välja utifrån dessa kort att fylla i de tomma orden i meningen. Domaren vet inte vilken av medspelarna som lagt vilket kort och ska sedan avgöra vilket kort som skapat den roligaste meningen. Minst sagt så kan otroligt tokiga meningar bildas vilket garanterat resulterar i mycket skratt och en skål.

2. The Resistance Avalon

The Resistance Avalon brädspel

I The Resistance spelar ni som ett gäng rebeller i en motståndsrörelse mot den korrupta regeringen. Det ni inte vet är dock att ni är infiltrerade av två eller fler av era medspelare som jobbar för regeringen. Under ett gäng uppdrag jobbar ni för att lista ut vilka av alla deltagarna som är dessa infiltratörer, och det är bäst ni skyndar på för rätt vad det är har infiltratörerna lyckats förstöra tillräckligt många uppdrag så att den onda sidan står som vinnare. Detta är helt klart mitt absoluta favoritspel att dricka med en öl i handen en sen kväll.

3. Ryktet går

Ryktet går brädspel
Ryktet går är som viskleken fast att man ska rita istället. Behöver jag säga något mer? Ni får ett varsitt hemligt ord och ska rita detta ordet så gott ni kan. Därefter skickar ni teckningen till personen bredvid och den personen ska i sin tur gissa vad det är ni har ritat. Därefter skickas det återigen till en ny spelare som ska rita vad som står på den senaste gissningen. Detta fortsätter runt hela gruppen och därefter ges poäng ut baserat på hur rätt det blivit genom rundan. Oerhört kul att spel, med eller utan alkohol!

4. Codenames

Codenames brädspel
Codenames är ett spel som är väldigt enkelt att greppa och förstå, men det innebär inte att det är lika enkelt att spela. Spelet går enkelt förklarat ut på att ni delar upp spelarskalan i två lag där varje runda varje lag har en spelledare eller “spionmästare” som de kallar det. Ni har sedan 25 brickor med ord på som ligger framför er och vissa av dessa ord representerar agenter som jobbar för er, men kruxet är att det bara är spionmästaren som vet vilka av dessa ord som är med i just ert lag. Målet är då för spionmästaren att ge ledtrådar som passar in på “rätt” ord så att resten av laget gissar rätt, men ni måste till varje pris undvika de brickor som tillhör motståndarlaget samt lönnmördaren. Gissar laget på det ord som representerar lönnmördaren förlorar laget direkt denna omgång. Spelet har som sagt väldigt enkla regler men jag tycker det många gånger kan kännas väldigt svårt att veta vad för ledtrådar att ge då många ledtrådar potentiellt kan passa in på flera ord.

5. Med andra ord

Med andra ord brädspel
Med andra ord är precis så enkelt som det låter att förstå. Ni är två personer i varje lag och en runda går ut på att en i laget tar en bricka ur påsen med ord och ska förklara det ordet med just andra ord. Det innebär att ni absolut inte får säga det ordet som står. När den andra lagmedlemmen gissar rätt får ni poäng och då tar ni ett nytt ord och fortsätter klara av så många ord som ni hinner på den tiden ni har på er. Det ingår ett timglas med tid men vi brukar använda oss av timern på någons mobil och köra 40 sekunder, det tycker vi är lagom lång tid.

Leave a Comment

Your email address will not be published.